V Mostu – hotelu Cascade bylo v neděli 21. listopadu 2021 slavnostně zakončeno Mistrovství Čech v šachu dětí do 8 a 10 let plus doprovodný turnaj Cascade Open.

Kategorie HD10 se odehrála v termínu 17.11. – 21.11., kde společně hrálo 35 chlapců a 12 dívek. Tempo hry bylo 90 minut na partii + 30 sekund pro každého hráče. Prvních 8 šachovnic bylo přenášeno online v předsálí a na internetu. Od 17. listopadu během 5 dnů v kategorii do 10 let za náš klub hráli Jegor Frantsev a Ondřej Lenikus a celým mistrovstvím děti provázel trenér Adam Špírek. Žádná partie nezůstala bez hluboké analýzy. Skvělého výsledku dosáhl Jegor Frantsev,  který prohrál pouze s pozdějším vítězem Václavem Sochorem. Jegor svého soupeře sice přehrál, ale v komplikované pozici ve střední hře nedokázal výhodu správně zrealizovat a chyba v časové tísni jej připravila o vítězství. Ondřej Lenikus měl velmi těžkou úlohu – byl zde jako mladší, navíc pro předchozí nemoci měl méně natrénováno, ale aspoň zde načerpal zkušenosti na příští rok ve stejné kategorii.

Šachový klub Most uspořádal v rámci doprovodných akcí z řad hráčů Mistrovství Čech simultánku s MF Václavem Fiňkem. Simultánky se účastnilo 18 dětí, které měly možnost změřit síly s naším současným největším dětským talentem.

O víkendu se připojila na Mistrovství Čech mládeže kategorie do 8 let a zároveň i Cascade Open. Do Mostu dorazil  s dalšími dětmi náš hlavní trenér Jirka Jína. V nejmladší kategorie náš klub odvážně reprezentoval prvňáček Filip Kletečka, který zde odehrál svůj první turnaj. Openu se zúčastnili Jakub Jína, Vítek Hůlka a Barbora Policerová, která se umístila na krásném druhém místě mezi mládeží. Sobotní večerní volno využila naše parta ke sportovním výkonům na nedaleké ledové ploše, kde si to všichni náležitě a ve zdraví užili.

Výsledky  http://chess-results.com/tnr588902.aspx?lan=5

N2032

N2032

N2032

Share this: