27. 11. se  v  komfortním prostředí sálu DDM Libertin v České Lípě konal „Mikulášský šachový turnaj“, který zároveň byl 4. turnajem VC ŠSLK v rapid šachu mládeže.  Zhoršující se covidová situace zabránila přítomnosti spoustě dětí a tak  je  účast 33 šachistů pěkný úspěch a ukázka velkého zájmu o tento sport zejména v našem městě.  Turnaj se odehrál se ve dvou skupinách a na závěr se vyhodnocoval přesněji ve čtyřech věkových kategorií.
Dnešní akce byla takřka vzorová již od počátku, když proběhlo zahájení přesně v 9:00. Další průběh celého turnaje odpovídal časovému plánu, děti si mohly během přestávek  odpočinout v  dalších připravených prostorách a stihly si vychutnat i oblíbené párky v rohlíku. Při odpoledním vyhlašování vítězů pan ředitel turnaje Jerman i rozhodčí děti velmi chválili a děkovali jim za velmi vzornou kázeň, fér play, ticho při partiích a celkově bezproblémovou hru. Zvlášť jsme zatleskali 13 dětem, které zde statečně a bez jediné slzičky absolvovaly svůj vůbec první turnaj.

Turnaj byl napínavý až do posledního kola a zde máme vítěze:
nejstarší kategorie : 1. Tomáš Sichrovský  (7 bodů ze 7), 2. Filip Sichrovský, 3. Jan Kuchař  (všichni ŠK Česká Lípa)                                                                                          do 12 let zlato a bronz domácí Jegor Frantsev  a Vítek Hůlka,  stříbro si odváží Vojta Holeš  do Jablonce nad Nisou
do 10 let – první místo získal po výborném výkonu náš Ondřej Lenikus (7 bodů ze 7), druhý byl Štěpán Válek a z bronzu se radoval Vojtěch Jerman(oba z Nového Boru). V nejmladší kategorii do 8 let zvítězil novoborský Petr Boleslav, s nímž do posledního kola bojoval o prvenství náš šikovný prvňáček Filip Kletečka, který nakonec skončil druhý. Třetí místo zůstalo také v České Lípě díky Mathiasi Wurdakovi.

Výsledky 

N2032

N1022

Share this: