V neděli 14. dubna se v prostorách Strážského kulturního domu „U Jezera“ konal mládežnický rapid, který přilákal mladé šachisty z různých koutů Libereckého kraje. Mezi účastníky nechyběly ani děti ze šachového klubu Česká Lípa, které přivezly do soutěže své nadšení, odhodlání a talent.
Nechyběl ani početný 17- členný tým z České Lípy. Největšího úspěchu dosáhl Filip Koutecký v Open turnaji v kategorii do 13 let, když zvítězil se 100% ziskem 7 bodů ze 7 partií. Ve skupině do 9 let byl čtvrtý Emil Zdrzallek, pro kterého toto umístění bylo velkým úspěchem, protože to byl jeho teprve druhý turnaj.

Hlavní turnaj, krajský přebor do 8 let, suverénně vyhrál také s plným počtem bodů náš Tomáš Lošot. Další medaili si z přeboru odvezla naše Viktorka Haidlová za třetí místo mezi dívkami. Pochvalu si zaslouží i ostatní naši prvňáčci a druháčci za snahu a výdrž v nezvykle dlouhém turnaji. Byli to Ema Kletečková, William Vrba, Matyáš Vorel,
Kromě zdržení na počátku turnaje se hlavní rozhodčí pan Malec postaral o hladký průběh soutěže, příjemné prostředí a hodnotný a rozmanitý cenový fond pro všechny účastníky.
Výsledky

Share this: