O prvním červnovém víkendu 3.6. – 4.6.2023 se již tradičně v Chrudimi konalo otevřené Mistrovství ČR družstev starších žáků v rapid šachu. Této početně obrovské a náročné soutěže se zúčastňuje pravidelně a letos jsme tam vycestovali s tímto šestičlenným týmem:

1. Kuchař Jan
2.  Frantsev Iegor
3.  Jína Jakub
4. Procházka Filip
5.  Policerová Barbora
6. Straka René

Již potřetí trenér Jirka Jína zajistil  ubytování ve skromném, ale sportovcům plně vyhovujícím prostředí tělocvičny v nedalekých Slatiňanech. Toto místo celé 10 členné výpravě kromě prostoru na odpočinek a analýzy poskytovalo možnost si venku zahrát fotbal a večer byl k dispozici i gril (což byl největší bonus pro trenéra Adama Špírka). Mistrovství se zúčastnily i obě jeho dcery, které doplnily týmy Ústí nad Labem B – Helenka a Viktorka bojovala v barvách TJ Kobylisy. Letos se této velké události zúčastnilo 62 velmi různě silných družstev z celé České republiky a to naše bylo nasazené na 32. místě. Po sobotních šesti utkáních jsme odjížděli na ubytování celkem spokojeni s výsledky a aktuálním krásným 18. místem. Škoda, že v neděli se nám již tak nedařilo. V posledním kole jsme měli pro nás velmi nepříznivý los, který rozhodl, že jsme skončili až v přesné v polovině, tedy 36. Měli jsme velmi aktivní skóre, za sebou silné týmy, tedy vysoké pomocné hodnocení, ale nebylo to příliš platné, ta závěrečná prohra bohužel rozhodla. V případě výhry bychom skončili pravděpodobně 18., což by byl rozhodně úspěch.

Nicméně děti odjížděly z víkendové akce plné zážitků z napínavých partií a společně stráveného času ve svém kolektivu. Máme ještě celkem mladou základnu, tak na stejnou soutěž (příští rok to bude jubilejní již 60. ročník na tomto místě!) ještě můžeme dlouho jezdit a jistě dosáhneme i na lepší umístění.

výsledky 

 

Share this: