V době 1.7. (pátek) – 13.7.2022 (středa) se konal 45. ročník  sportovně-šachového tábora Termit v Doksech.
Českolipští šachisté se jej pravidelně a rádi účastní a tento rok to byli: Jegor Frantsev, Vít Hůlka, Jakub Jína, Šimon Löffler, Veronika Štejnarová a Filip Sichrovský.
Hned od prvního dne nabral sportovně-šachový tábor plnou rychlost.
Ráno se po 7. vstávalo, obíhalo se pole, kilometr s přestávkou a konala rozcvička.
Pak byl vždy nástup před budovou, kde se říkalo, co čeká táborníky v tento den.

Následovala snídaně formou švédských stolů  (oblíbené byly teplé párky)  no a pak už rychle na 4 hodinový šachový trénink v 5 výkonnostních skupinách.

Po obědě a poledním klidu bylo rozdělení táborníků do týmů, na které čekala spousta závodů a zábavy: týmový víceboj v 6 fyzických, vědomostních a šachových disciplínách, celotáborový rapid turnaj, bleskový turnaj, piškvorky, hra na pašeráky, orientační běh podle mapy, olympiády ve florbale a fotbale, občas odpoledne bazén nebo volné hry  na hřištích, napínavá bojovka na závěr a grilování.

Večer bylo na výběr více aktivit, které si mohli táborníci i prostřídat: Sporty na hřištích, běh s hlavním vedoucím (běžel nejstarší a nejmladší táborník, příště se přidají prý i další), možnost opéct si buřty na ohni a hlavně pak diskotéka s aerobičkami a dětmi podnikového tábora teplického podniku.

Všem dětem našeho šachového klubu se v krásném areálu líbilo a byly velice spokojeny připraveným šachovým i dobrodružně sportovně-rekreačním programem.

 

Share this: