Šachové Krkonoše podruhé

Po roce jsme se vrátili do Harrachova, na chatu Zákoutí, kde se nám v předešlém roce tolik líbilo, a také kvůli úžasné přírodě. Toto soustředění s turnajem bylo ideální příležitostí pro naše mladší naděje na přípravu k nadcházejícímu Mistrovství Čech do 10 let v Mostě. Turnaj pod názvem “Open Zákoutí” se hrál na 7 kol, dvojkola byla v neděli a v úterý. Samozřejmostí byl i zápočet na ELO a věcné ceny pro všechny účastníky.

První den hned po odehraném kole jsme šli k Mumlavským vodopádům. Dravá řeka Mumlava vytváří poblíž Harrachova, v Mumlavském dole, vodopád tvořený stupňovitými žulovými bloky (asi 10 m vysoký). Na dokonalém místě s mystickou atmosférou a při skvělé procházce děti načerpaly energii a čerstvý vzduch. Po návratu náš šikovný pan trenér Adam Špírek  probral s dětmi každou odehranou partie a s citem vysvětlil chyby, které se tam objevily. Každý další táborový den začal budíčkem v 6:30 a veselou rozcvičkou venku. Poté následovala výborná snídaně, šachový trénink a zápas.  V neděli se děti podívaly do Harrachovské sklárny, bylo zajímavé dívat se, jak se ze žhnoucí hmoty v rukou sklářů rodí sklenička, dokonce si foukání skla vyzkoušely všechny děti. Navečer zbyl čas i na fotbal na louce. Jak dopadli naši svěřenci v turnaji?

Nejúspěšnější byl Vítek Hůlka (4 body ze 7 zápasů) a těsně za ním Jegor Frantsev (3,5 bodu). David Lesage se dlouho rozehrával, jeho partie se zlepšovaly a kdyby se pokračovalo, určitě by neskončil s 2,5 body jako nyní. Helenka s 1 bodem příliš nezazářila, škoda, že neumí udržet výhodu dobře rozehrané partie a zbytečně si vše zkazí. Držme palce této čtveřici 13.-17.11.!  Anna + Jana

http://chess-results.com/tnr483695.aspx?lan=5

Share this: