V neděli 10.11.2019 jsme vyjeli do Krásné Lípy, kde jsme čekali vítězství. Ovšem ukázalo se, že je Krásná Lípa tvrdým oříškem. Česká Lípa nastoupila bez Jíny a Jínové a Krásnolipští bez mladého Bacha z Německa. Zápas byl velmi dramatický a málem jsme odjížděli domů s nulou.

Na druhé šachovnici Völfl zkušeně zremizoval  Buchcara, který hraje často i 1. šachovnici za Děčín ve 2. lize, a má na svém kontě mnoho cenných skalpů, naposledy porazil Kotka z Ústí. 0.5.-0.5 . Pak Košnar na 7. šachovnici s Wernerem si lehce poradil. Nejprve mu odebral jednoho pěšce, pak druhého, a pochodoval s volnými do dámy a nedal soupeřovi šanci. 0.5-1.5 vedeme.

Radost nás brzo přešla, když Špírek na 6. šachovnici s Princem, získal v zahájení pěšce a vypadalo to na snadné vítězství, ani nepřijal nabídku remízy. Nechal se však zlákat útokem na krále a sám pěšce obětoval. Útok se však nepovedl a Adam se dostal v časové tísni do matové pasti a partii prohrál. 1.5-1.5.

Habenicht ve své premiéře se zkušeným Průdkem, který také hraje i 2. ligu za Děčín, svého soupeře dokonce černými přehrál, ale pak přehlédl vazbu a ztratil 2 figury za věž. To mu Průdek již neodpustil a po dlouhém boji Habenicht musel kapitulovat. 2.5.-1.5 jsme prohrávali.

Srovnal naštěstí Honců na 8. šachovnici s Cardou,který byl skvěle teoreticky připraven a černými Honců mačkal. V časovce se ale situace otočila a Carda nakonec snad trochu předčasně vzdal a my stáhli na 2.5.-2.5. Bohužel Boreš Roman na 3. šachovnici s Bachem Ulfem z Německa sice lehce vyrovnal hru, dokonce odmítnul remízu, aby v zápětí přiostřil. Bohužel nenalezl výhodu a místo toho hrubou chybou partii pokazil, ztratil pěšce a poté dalšího a přes dlouhý marný boj 55 tahů musel kapitulovat. Prohrávali jsme 3.5.-2.5. Hrály se poslední 2 partie, kdy Dalecký na 4. šachovnici s Štefánikem Oldou měl sice kvalitu více, ale soupeř za to mnoho pěšců a vypadal, že prohraje. Soupeř ale nenašel cestu k výhře a sám si nechal pěšce dojít do dámy a Břeťa nám tím zachránil zápas srovnáním na 3.5.-3.5.

V poslední partii Boreš Míra na 1. šachovnici s talentovaným Třešňákem černými nenašel cestu na více než vyrovnání a v zablokované pozici již ani jeden z hráčů nechtěl riskovat a partie skončila remízou a tak i celý zápas. 4-4.

Jsme nyní na 2. místě v krajském přeboru a již nesmíme ztratit na šanci na postup do 2 ligy. Další kolo hrajeme doma za 14 dnů od 10 hodin se silným Turnovem. Bylo by vhodné, kdyby nám přišel delegovaný rozhodčí, aby nám nevznikly komplikace s hodinami jako vloni. Roman Boreš

Share this: