V zápase s Jabloncem, který ač oslaben, nás měl na lopatě, jsme se ocitli takřka ve stavu klinické smrti. Z počátku to vypadalo na hladký průběh, když na 3. šachovnici Roman Boreš se Sivákem neměl větší problém. Sivák se nechal nalákat na otráveného pěšce, ztratil figuru za 2 pěšce a po výměnách neměl o co hrát a vzdal. 0-1.

Vedení potvrdil na 7. šachovnici Vašek Grindler s Maškem. Oba zablokovali pozici, kterou nešlo prorazit a tak partie skončila smírem.  0,5.-1,5.

Na druhé šachovnici Völfl se Sýkorou se dostal pod přípravu, ale nenechal se však vyvést z míry. Ze zahájení zůstala plochá pozice a partie též skončila smírem. 1 -2.

I Špírek na 5. šachovnici s Podrazským se černými pustil zostra do soupeře, získal i pěšce ve věžové koncovce, ale na výhru to nestačilo. 1,5-2,5.

Ščerba se na 8. šachovnici se Zadražilem bílými zamotal v zahájení. Jeho soupeř naštěstí  nenašel správné pokračování, dokonce si nechal chytit dámu a  vedli jsme 3,5-1,5.

Zdálo se být jasno, ale ve 3 zbývajících partiích jsme tahali za kratší konec.

Honců na 6. šachovnici si s Opočenským nevěděl rady a dostal se pod tlak. V koncovce měl Mirek sice kvalitu více, ale za 2 pěšce, a zkušený Opočenský si výhru nenechal vzít a snížil. 2,5-3,5.

Lucka Jínová na 4. šachovnici s Titěrou se dostala v zahájení pod tlak a riskantně obětovala kvalitu za protihru. Později v časové tísni její soupeř zazmatkoval a Lucka mu dala dokonce mat a tímto bodem vyhrála celý zápas. 2,5.-4,5.

Poslední partie Míry Boreše na 1. šachovnici s Dudou naštěstí nic nezkazila.  Míra zaexperimentoval v zahájení, ztratil pěšce, poté i druhého, a ikdyž v koncovce dam a nestejných střelců bojoval jako lev a měl i figuru navíc, bohužel v závěru mu to proti 4 pěšcům navíc nestačilo.

Se štěstím jsme vyhráli 4,5.-3,5. Další kolo hrajeme doma s Novým Borem, který je momentálně druhý,  a tak nás čeká zajímavé derby.   https://www.chess.cz/soutez/sachovnice/2359/kolo-8/

Roman Boreš

Share this: