Česká Lípa –  Tanvald   6:2  

K prvnímu zápasu nastoupila Česká Lípa proti papírově slabšímu Tanvaldu.

Náš tým posílil do nové sezóny o Mirka Boreše, Adama Špírka a Zdeňka Völfla.

Zápas se zpočátku vyvíjel v klidných vodách a až po 2 hodinách hry Dalecký proti Kolářovi získal ze zahájení,  výhodu stupňoval a zajistil první bod 1-0.

Košnar proti Jiřímu Pražákovi  se úspěšně prezentoval po svém návratu k šachovnici po několika letech pěknou poziční hrou, ziskem pěšce  a když  měl volné pěšce dva, musel soupeř kapitulovat . 2-0.

Völfl na 2. šachovnici proti Ondřeji Pražákovi svou tradiční pevnou hrou soupeře nepustil k žádným aktivitám a partie skončila remízou 2.5.-0.5.

Jínová se na 4. šachovnici s Hnátem  dostala  černými pod těžký útok, soupeř se však nezorientoval v pozici správně a naopak dopustil pěknou oběť figury za matový útok. Nakonec Lucka vyhrála a vedli jsme již 3.5.-0.5.

Špírek na 6. šachovnici proti Hloucalovi prokázal své kvality, soupeře  dostal pod silný tlak  a rozhodl utkání výhrou 4.5.-0.5.

Snížit se Tanvaldským podařilo až výhrou na 8. šachovnici, kde hrál Honců proti Josefu Horákovi. Zkušený Horák, který rád hraje poslední osmou šachovnici, postupně našeho hráče zahnal do pasivity a nakonec zvítězil v koncovce. 4.5 – 1.5.

Mirek Boreš se na 1. šachovnici s Fráňou zhostil svého těžkého postu úspěšně a v komplikované pozici držel soupeřovy figury v sevření. Bohužel více než remízu se mu nepodařilo získat. 5-2.

Kapitán Roman Boreš na 3. šachovnici proti Jouklovi držel celou partii drobnou výhodu. Tu  se mu podařilo po několika drobných nepřesnostech  soupeře po dlouhém boji ve věžové koncovce realizovat ve výhru  na  konečných  6-2.

Další 2. kolo hrajeme v Liberci s Lokomotivou 11. 11. 2018 od 10h.      Roman Boreš

Share this: