Mladí šachisté ŠK Česká Lípa zářili na turnaji Velké ceny Libereckého kraje ve Varnsdorfu, odkud si přivezli cenné medaile. Tento šachový turnaj přivítal desítky mladých talentů z různých koutů kraje, ale naši šachisté se rozhodně neztratili.

Největší úspěch zaznamenala Viktorka Špírková, která se ve své kategorii dívek do 10 let umístila na prvním místě. Její precizní hra a pevná koncentrace jí zajistily zasloužené vítězství a zlato. V kategorii do 14 let si René Straka vybojoval krásné druhé místo, když svým výkonem přesvědčil soupeře o své síle.

V nejtěžší kategorii do 16 let se Kuba Jína a Jegor Frantsev probojovali na sdílené třetí místo. Oba mladíci předvedli skvělý šachový výkon a ukázali, že patří mezi špičku ve své věkové skupině.

Další naši šachisté také sehráli pěkné partie, a i když tentokrát na medaile nedosáhli, jejich výkon a odhodlání jsou inspirací pro další tréninky a turnaje.

Celý tým ŠK Česká Lípa zaslouží velké uznání za skvělé výsledky a reprezentaci klubu na tak prestižní akci. Turnaj ve Varnsdorfu byl pro všechny účastníky cennou zkušeností a dalším krokem na cestě k šachovým úspěchům.

Výsledky

Share this: