Šachový klub Česká Lípa má za sebou úspěšnou účast na Mistrovství České republiky v rapid šachu, které se konalo ve dnech 14. a 15. září 2024 v hotelu Fit Fan v Harrachově. Tři mladí šachisté reprezentovali klub v různých věkových kategoriích a dosáhli zajímavých výsledků.

Viktorka Špírková, která soutěžila v kategorii D10, předvedla velmi dobrý výkon a se ziskem 4 bodů ukázala svůj potenciál. Viktorka se postupně zlepšuje a její výsledky na tomto prestižním turnaji svědčí o její bojovnosti a šachových dovednostech, které neustále zdokonaluje.

René Straka, který hrál v nejtěžší kategorii H14, se setkal se silnou konkurencí, ale dokázal vybojovat solidní 3 body. Kategorií H14 je tradičně jednou z nejsilněji těchto šampionátech, a René tak čelil velmi kvalitním soupeřům, což mu jistě poskytlo cenné zkušenosti do budoucích turnajů.

Frantsev Jegor si vedl skvěle v kategorii H12, kde získal 6 bodů a obsadil vynikající 5. místo. Jeho výkon na MČR byl velmi solidní a ukázal, že je jedním z perspektivních hráčů ve své věkové skupině. Jegor svým umístěním potvrdil, že patří k širší špičce mladých šachistů v České republice.

Všichni tři zástupci šachového klubu Česká Lípa přispěli k reprezentaci klubu na vysoké úrovni a mohou být na své výsledky právem hrdí. Mistrovství republiky v rapid šachu jim poskytlo nejen cenné zkušenosti, ale i další motivaci do budoucna.

Výsledky

Share this: