Dne 21. září 2024 se mladí talentovaní šachisté ŠK Česká Lípa zúčastnili turnaje Velká cena Bižuterie v Jablonci nad Nisou. Turnaj přilákal šachové naděje z celého Libereckého kraje a naši hráči se rozhodně neztratili. Ve třech věkových kategoriích předvedli výborné výkony a bojovného ducha.

V kategorii U08-10 dominoval Tomáš Lošot, který dokázal zvítězit s naprosto perfektním výsledkem – plný počet 7 bodů ze 7 partií! Tomáš tímto výkonem ukázal svou mimořádnou šachovou formu a potvrdil své místo mezi nejlepšími hráči své kategorie.

Velmi dobře si vedla také Ema Kletečková, která nasbírala 2,5 bodu a v silné konkurenci ukázala, že má velký potenciál pro další šachový rozvoj.

V kategorii U12-14 jsme měli dvě mladé naděje. Matěj Soustružník si připsal výborných 5 bodů, což mu zajistilo pěkné umístění v celkovém pořadí. Filip Kletečka získal solidní 4 body a předvedl několik velmi kvalitních partií.

V nejstarší kategorii U16-18 bojovala Lenka Jirásková, která statečně čelila silným soupeřům. I když nezaznamenala tak vysoký bodový zisk, její výkon byl cennou zkušeností a přispěje k jejímu dalšímu růstu v šachovém světě.

Celkově byla účast našich mladých šachistů na turnaji velmi úspěšná. Gratulujeme všem hráčům k jejich výsledkům. Přejeme jim mnoho dalších úspěchů v nadcházejících turnajích a věříme, že jejich tvrdá práce přinese další skvělé výsledky!
Výsledky

Share this: