V sobotu  a neděli 14-15.4  vyrazila  početná výprava naší mládeže na Krajský přebor mládeže ŠSLK v šachu 2022 , který se hrál na v Mašově na Semilsku, v sokolovně. vybojovali jsme dva tituly Krajského přeborníka, jedno druhé a jedno třetí místo a také postupy na říjnové Mistrovství Čech našich mladých šachistů ŠK Česká Lípa.
Jegor Frantsev ovládl kategorii do 14 let(i když věkové patří do kategorie do 12 let, ale tam má přímý postup na Mistrovství Čech). Barča Policerová vyhrála stejnou kategorii mezi dívkami a na druhém místě skončila další naše šachistka Lenka Jirásková. Postupujícím „čekatelem“ do 14 let je i Vítek Hůlka, uvidíme, jak se rozhodne Toník Sochor. Další medaili máme v nejmladší kategorii H10 a to zásluhou naší mladé naděje, prvňáčka Filípka Kletečky.
Matěj Soustružník se umístil na 5. místě v kategorii do 12 let.
V nejstarší kategorii HD hráli tři naši kluci: Jan Kuchař, který po skvělém začátku později váhal a nakonec se 4 body skončil na 6. místě, dále Tomáš Halama také se 4 body na 7. místě a  Filip Sichrovský  se 3,5 body na 8. místě.

výsledky 

Share this: