V Sosnové se nám daří!

19. 6. 2021 se na Krajském přeboru v rapid šachu sešlo 47 hráčů do 16 let. Nižší účast byla ovlivněna souběhem akce v  Turnově a  karanténami.

Náš klub reprezentovalo 21 hráčů a podařilo se nám získat 7 postupových míst z možných 11!

V Sosnové letos poprvé hráli také nejmenší hráči do 8 let a sešlo se jich šest. Kromě jedné dívenky z Nového Boru byli všichni českolipští a umístili se takto: zlato mezi chlapci a absolutní vítězství získal Lenikus Ondřej následován Slámou Jáchymem. Nejlepší dívkou byla Vachová Kristýna, na bronz dosáhla Špírková Victoria a 4. byla Jeníková Elena. Dívčí i chlapeckou kategorii do 10 let opanovali hráči ŠK Česká Lípa Špírková Helena a Frantsev Iegor. Oba samozřejmě postupují na MČR mládeže, které se uskuteční druhý víkend v září opět v pražském hotelu Don Giovanni. Ostatní naši chlapci do 10 let  Soustružník Matěj, Pechr Tobiáš a Uchytil Lukáš tentokrát na medaili nedosáhli, ale jejich výkony byly celkem obstojné.
V nejpočetněji obsazené kategorii do 12 let jsme měli 4 zastoupení a byli to: Hůlka Vít, Jína Jakub, Policerová Barbora a Jirásková Lenka. Jína Jakub nepromarnil  příležitost a tento den mu přála i štěstěna. Jakub v konečném pořadí obsadil druhé, také postupující místo,  za což mu rovněž patří velká gratulace! Ve stejné věkové kategorii si vybojovaly postupy i Policerová Barbora a Jirásková Lenka.
Nejvíce hráčů jsme měli v kategorii do 14 let. Zde hráli  Sichrovský Filip, Halama Tomáš, Kulašová Nikola, Löffler Šimon, Policerová Kateřina a Štejnarová Veronika. Sichrovský Filip získal 5  krásných bodů a umístil se na 2. místě a spolu z Kulašovou Nikolou, vítězkou mezi dívkami,  se také sejdou na podzim v Praze.
V nejstarší skupině do 16 let (už nepostupové) dosáhli na stupně vítězů Habenicht Martin a Adámek Jiří  (2. a 3 .místo).
Velké poděkování patří obci Sosnová za poskytnutí pohodlných a hlavně teplotně snesitelných prostor (venku bylo cca 32 stupňů!) ve svém Kulturním domě.

Napsali o nás v Českolipskem deníku

hdrpl

Share this: