Po dlouhé „virové“ přestávce se šachisté konečně dočkali opravdových soubojů tváří v tvář. V sobotu 13. 6. se  odehrál Krajský přebor ŠSLK v rapid šachu, tedy nejdůležitější turnaj jednotlivců se zkráceným tempem v kraji.
Boje to byly urputné, protože ze  77 mladých hráčů mohlo pouze 9  postoupit na MČR v Českých Budějovicích v září. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol v pěkném sále Kulturního domu v Sosnové u České Lípy.
ŠK Česká Lípa měl jako pořádající šachový klub nejpočetnější účast, 19  hráčů, ale také, což je nejdůležitější,  získal 4 postupy na MČR, suverénně nejvíce ze všech oddílů kraje! S prvenstvími Jegora Frantseva a Helenky Špírkové do 10 let se tak trochu počítalo, ale překvapením byly zlaté medaile sester Policerových. Barbora byla nejlepší v kategorii do 12 let a Katka do 14 let. Nikola Kulašová a Lenka Jirásková přidaly do českolipské sbírky bronzové medaile. Musíme pochválit i další úspěšné hráče: Tomáš Sichrovský v nejsilnější kategorii do 16 let skončil 4., ve skupině do 14 let Filip Sichrovský 5. a mezi nejmladšími Vít Hůlka 5. Tak to byla pro nás krásná tečka soutěže jednotlivců této sezóny. Nyní nás čekají dohrávky 4 kol české ligy družstev a pak už oblíbené letní tábory v Doksech a na Studenově…

Share this: