V  8. kole krajské soutěže k nám přijeli kamarádi z Kunratic u Cvikova. Ze zápasu jsme měli trochu obavy, protože naši soupeři dokázali vzít v posledních kolech body našim konkurentům na postup do krajského přeboru.

Naše sestava: Habenicht, Sichrovský, Lesage, Matouš, Honců, Veselý, Schütz, Grindler M.

První vyhrál rychle Míla v sicilské na 8. šachovnici, když si Langr nechal zavřít věž a musel ji odevzdat za střelce. Po pěti tazích následovala ztráta dámy nebo mat 1-0. Druhé vítězství na naše konto připsal Mirek H. na 5. šachovnici opět v sicilské. Pan Vlček ztratil ve střední hře kvalitu a poté se jeho hra úplně rozpadla 2-0. Potom Béd’a na 4. šachovnici remizoval po vyrovnané hře se Standou Bačkovským 2,5-0,5. Tomáš na 3. šachovnici s pěšcem navíc obětoval věž za střelce a Frantovi Fiedlerovi nezbylo nic jiného, než se vzdát, protože volný pěšec pochodoval do dámy 3,5-0,5. Vítězství v zápase zajistil Pavel na 6. šachovnici ve skandinávce proti Standovi Jínovi, když oba hráči mysleli na maty. Realizace se nakonec povedla i Pavlovi 4,5-0,5. Martin na 1. šachovnici získal v koncovce kvalitu a podařilo se mu proti Halamovi dovézt těžkou koncovku do vítězného konce 5,5-0,5. Mirek Schütz na sedmičce získal po útoku ve střední hře s Vackem kvalitu a zesilováním pozice donutil soupeře k rezignaci 6,5-0,5. Poslední dohrával Milan na 3. šachovnici a nadějným Hrazdírou. Oba hráči hráli od 20. tahu na bonus. Lépe se v rychlé hře orientoval náš kapitán a podařilo se mu získat celou věž. Soupeři nezbývalo nic jiného, než se pokoušet věčným šachem zremizovat partii. Po asi 20 tazích se podařilo kapitánovi zvítězit 7,5-0,5.

Přes mírné počáteční obavy se nám podařilo drtivě zvítězit.

Po 8. kole jsme na 1. místě s náskokem 5. bodů. Pomohli nám k tomu překvapivé výsledky našich soupeřů v tomto kole. Pro jistý postup do krajského přeboru nám stačí získat 2 body z posledních dvou kol.

Příští kolo hrajeme na Lokotce v Liberci 23.2.2020.

Grindler Miloslav

Share this: