V 6. kole KP se Českolipští utkali venku s 5. celkem tabulky Slávií Liberec. Oba celky nastoupily oslabeny, ale my jsme měli lepší zadní šachovnice a ty rozhodly.

Jako první dohrál Košnar po necelých 2 hodinách hry s Kačmarem černými.  Aktivní hrou soupeře přehrál a vtipně obětoval otráveného pěšce, za kterého získal věž i vítězství v partii. 0-1.

Vedení zvýšil Habenicht na 5. šachovnici se Šlechtou. Martin získal lepší pěšcovou strukturu, pak i zdvojeného pěšce a vysbíral poté soupeřovi celé křídlo. Když měl již 3 pěšce více, tak soupeř kapituloval.0-2.

Další vítězství utržil Špírek na 6. šachovnici s Jínou. Adam v zahájení získal lepší pozici, výhodu stupňoval až do časovky a po zisku figury soupeř vzdal. 0-3.

Boreš Míra na 1. šachovnici měl těžšího soupeře v Janoušovi, který se velmi šikovně bránil a ani v časové tísni nechyboval. Partie skončila remízou. 0.5-3.5.

Ani Volfl na 2. šachovnici s Partlem v solidním zahájení nezískal výhodu a po mnohých výměnách se pozice dostala do věžové koncovky. Zdeněk ani v časové tísni soupeře nepřelstil a partie skončila smírem. 1-4

Zápas tentokrát rozhodl Dalecký na 4. šachovnici. Břeťa se nenechal překvapit neobvyklým zahájením Peníšky a manévrováním získal i o něco lepší pozici, ale správně družstvo podržel a svou remízou získal i celkové  vítězství 1.5.-4.5.

Správně udělal, neboť Honců hrající na 8. šachovnici s Laškem nejprve soupeře přehrál, získal i pěšce, ale poté v časové tísni přehlédl matový útok a prohrál. 2.5.-4.5.

Poslední dohrával kapitán Roman Boreš na 3. šachovnici s Gombalou. Roman svého rivala v zahájení přehrál a získal černými v Indické obraně pěšce a zdálo se být jasno, ovšem nechal si zatoulat věž a ztratil mnoho času hledáním plánu. Přitom přehlédl nebezpečí a jeho král se dostal pod útok, který mohl odvrátit jen věčným šachem a tedy remízou.

Vyhráli jsme dnes 5-3, další kolo 2.2. máme volno.  16. 2. hrajeme doma s Frýdlantem, který má silný předek družstva s 1.ligovým Maršálkem.

Roman Boreš

Share this: