V předposledním kole jsme přesvědčivě porazili Libštát, který hrál o záchranu. My jsme potřebovali potvrdit své 2. místo. To se nám sice podařilo, ale bohužel se stejně 1. liga pro nás nevyvíjí příznivě. Turnov B porazil dosud vedoucí celek Budějovic a tak se zdá, že Turnov nespadne.

https://www.chess.cz/soutez/2283/

Libštát nastoupil v nejlepší sestavě, my byli oslabeni o 3 hráče. Já byl indisponován sádrou na noze, moc jsem také nechtěl hrát, a tak jsem partie moc neviděl.

Jako první zvítězil na 5. šachovnici Špírek s Jakubú, za 1.5 h bylo po všem. 1-0

Další vítězství si připsal na 1. šachovnici Míra Boreš s Lubošem Novotným. Soupeř v zahájení neubránil pěšce a když mu malou kombinací v koncovce Míra odebral druhého, tak se vzdal. 2-0. Zanedlouho Milan Lesage na 6. šachovnici porazil Soběslavského (bohužel jsem z toho  neviděl nic). Později také Mirek Honců vyhrál na 7. šachovnici s Pospíšilem. 4-0.

Na .2 šachovnici kapitán Roman Boreš lehce přehrál v zahájení Špinku. Nenašel ale pokračování vedoucí k výhodě, chybou se dostal pod tlak, a tak raději nabídl remízu. Soupeř ji přijal  a bylo alespoň rozhodnuto. 4.5.-0.5

Na 8. šchovnici totiž Jirka Ščerba hrál s mladým Filipem Dolenským a ač se zdálo, že má lepší pozici v koncovce, chyboval a prohrá.l 4.5.-1.5.

Dalecký na 4. šachovnici s Maryškem získal výhodu 2 střelců a tu vystupňoval do vítězství. Stav  5.5. 1.5.

Poslední partii hrál Jiří Jína na 3. šachocnici s Milanem Dolenským, který měl dosud 80% úspěšnost. Pěknou poziční hrou ho nepustil ke hře, postupně získal 2 pěšce. Jirka se sice přepočítal v koncovce, ale stačil dezorientovat soupeře, který se vzdal v pozici,  která byla jistě hratelná. Tedy jsme zaslouženě vyhráli zaslouženě 6.5-1.5.

Poslední kolo nás čeká 7.4. Ten den dochází i ke kolizi s německou saskou ligou, kde někteří hráči hrají za Ebersbach. Tento klub je poslední, hraje o udržení, a tak asi povolá i na naše zálohy.

https://www.chess.cz/soutez/2359/

Roman Boreš

Share this: