V 7. kole jsme se utkali s Krásnou Lípou, a ta, ač oslabena a papírově o nejméně o třídu slabší, nás deklasovala jasným rozdílem.

Ráz zápasu byl celkem jednoznačný již od začátku.

Nejprve prohrál Košnar na 7. šachovnici s Wernerem, bílými asi po 1 hodině hry hrubou chybou.

Poté Roman Boreš na 3. šachovnici proti Oldovi Štefánikovi nenašel žádný solidní plán a po výměnách nebylo o co hrát a partie skončila smírem 0.5.-1.5.

Dalecký na 5. šachovnici s Cardou pěknou poziční hrou nedal soupeři šanci, přehrál jej a vyrovnal na 1.5-1.5.

Potom již přišla sprcha. Lucka Jínová na 4. šachovnici s Princem se nezorientovala v zahájení a dostala se do svízelné pozice, kdy po 3 hodinách hry byla bez 2 pěšců a bez šancí. 1.5.-2.5

Míra Boreš na 1. šachovnici nestačil na Buchcara, který sbírá zkušenosti v 2. lize za Děčín na 1. šachovnici. Soupeř černými zostřil pozici tak, že Míra musel obětovat postupně až 3 pěšce za protihru a po ztrátě 4. se vzdal. 1.5.-3.5.

Zkušený Völfl s Průdkem na 2. šachovnici, který také hraje 2. ligu za Děčín, v dlouhém boji ztratil pěšce a poté i obětoval figuru za 2 pěšce a protihru. Bohužel v časové tísni si přesněji vedl Průdek a tak nakonec pod matovým útokem Völfl vzdal.  1.5.- 4.5.

Špírek na 6. šachovnici s Třešnákem ostrou hrou obětoval pěšce za útok. Třešňák se ale nezalekl a pěšce udržel až do časové tísně a koncovky. Jen s vypětím všech sil se Špírkovi podařilo udržet remízu. 2-5.

Na poslední 8. šachovnici Honců s Rosťou Štefánikem s černými se dostal do špatné pozice,  ještě obětoval kvalitu za protihru, ale po časovce  měl i 2 pěšce méně  a musel vzdát. 2-6.

Tentokrát jsme si téměř všichni vybrali špatný den a soupeř zaslouženě vyhrál.

Příští kolo, za 14 dnů, jedeme do Jablonce, tak snad se nám povede lépe.

Roman Boreš

Share this: